Huisregels

Algemene Regels

1.1

Op de dag van aankomst kunt u tussen 16:00 en 21:00 uur inchecken. In overleg met de beheerder kan een andere tijd worden afgesproken, doch uiterlijk tot 22:00 uur.

1.2

Graag een dag vóór aankomst aangeven hoe laat u verwacht te arriveren. Indien mogelijk belt u de eigenaar op de dag zelf nog eens 30 minuten voor aankomst op. Zo bent u ervan verzekerd dat er iemand aanwezig is en u niet onnodig hoeft te wachten bij aankomst.

1.3

Indien u eerder arriveert, of op de dag van vertrek in de omgeving nog een uitstapje wilt maken, bieden wij u de mogelijkheid om eerder in te checken en/of de bagage tijdelijk bij ons achter te laten.

1.4

Bij aankomst kan u gevraagd worden om uw legitimatiebewijs. Dit is enerzijds voor de toeristenbelasting, anderzijds voor de administratie, maar ook uit veiligheidsoverwegingen.

1.5

Uitchecken kan vanaf 08:00 uur tot uiterlijk 10.00 uur. Na dat tijdstip dient het appartement opgeruimd en netjes verlaten te zijn.

1.6

U laat de woning in dezelfde staat achter zoals u het aantrof bij aankomst. Dat wil zeggen alles afgewassen en op dezelfde plek waar het stond bij binnenkomst! Schoon en netjes opgeruimd.

1.7

Bunga Melati heeft een aparte slaapkamer. De slaapkamer is voorzien is van een 2-persoons boxspring, nachtkastjes, wekkerradio, plafondventilator en een openklapbaar bovenraam. De boxspring bedden (lits jumeaux) zijn in de slaapkamer centraal naast elkaar gezet om schade aan muur en bedden te voorkomen. De bedden mogen NIET gescheiden of verplaatst worden.

1.8

Bij aankomst kunt u uw auto op de oprit parkeren. De oprit is gedurende uw verblijf uw privé parkeerplaats. Het bevindt zich pal voor de ingang van het appartement.

1.9

Parkeren op het terrein van Bunga Melati is geheel op eigen risico. Bunga Melati is niet aansprakelijk voor diefstal en/of enige vorm van schade aan uw voertuig.

1.10

Eventueel meegebrachte fietsen kunnen veilig en uit zicht van de openbare weg gestald worden onder een overdekte fietsenstalling achter het appartement.

1.11

Er mogen geen fietsen in de woning geplaatst worden, ook niet in de hal! Achter de woning is een overdekte fietsstalling waar u uw fietsen veilig en droog kunt parkeren. Elektrische fietsen worden alleen in vooraf overleg geaccepteerd. Voor het opladen is het mogelijk dat er extra kosten per fiets in rekening gebracht worden, afhankelijk van de verblijfsduur.

1.12

Wij adviseren u om een ANNULERINGSVERZEKERING af te sluiten bij uw bank, ANWB of Assurantiekantoor, voor allerlei onvoorziene omstandigheden! Wij zijn té kleinschalig om dit voor onze gasten te kunnen dragen.

1.13

Om het verblijf ook voor de gasten die na u komen zo aangenaam mogelijk te maken, is roken, fonduen, gourmetten, racletten, tafelgrillen, barbecueën enz. niet toegestaan binnen de het appartement.

1.14

Op het tuinterras achter de woning is een houtskool barbecue aanwezig. Voor het vlees of vis, briketten of houtskool en aanmaakblokjes dient u -net als alle andere etenswaren en levensmiddelen- zelf zorg voor te dragen. Wij verzoeken u enkel erop te letten dat uw omgeving hier geen last (rook) van ondervindt. Graag ramen en deuren sluiten als u gaat barbecueën. Na gebruik barbecue het terras of grasveld schoon en opgeruimd achter te laten. Wees voorzichtig met vuur!

1.15

Door de kleinschaligheid van de woning en de omgeving is het niet toegestaan om, zonder vooraf overleg en toestemming van de beheerder, gasten uit te nodigen, bijeenkomsten te houden of feesten te organiseren.

1.16

Het organiseren of houden van feesten, bijeenkomsten e.d. in de woning is niet toegestaan.

1.17

Bunga Melati is met zorg ingericht. Wilt u voorzichtig omgaan met alle spullen en apparatuur. Mocht er onverhoopt toch iets beschadigd raken of stuk gaan, meld dit dan terstond bij de beheerders. Als gast bent u aansprakelijk voor welke schade dan ook die aangericht wordt tijdens uw verblijf.

Sleutel

2.1

Bij aankomst ontvangt u één sleutel. U dient er zorg voor te dragen dat het appartement te allen tijde zorgvuldig is afgesloten bij uw afwezigheid.

2.2

Bij vertrek c.q. uitchecken gelieve de sleutel persoonlijk te overhandigen aan de beheerder of, in overleg, in de brievenbus van de beheerder deponeren.

2.2

Huissleutel kwijt? Laat het ons meteen weten via 06 411 372 72 of via 06 411 375 13 (ook via WhatsApp). Bij verlies van de huissleutel is een onkostenvergoeding van toepassing.

2.3

Tijdens de eindschoonmaak doen wij de controle en vullen we indien nodig de inventaris weer aan. Mocht er bij uw aankomst echter toch iets ontbreken, dan verzoeken wij u dit zo snel mogelijk na aankomst aan ons te melden. Bij vertrek bent u immers verantwoordelijk voor een correcte en complete oplevering.

2.4

Wilt u bij vertrek erop toezien dan wel zorg voor dragen dat:

 • de woning opgeruimd achterlaten wordt en alle meubilair op zijn oorspronkelijke plaats teruggezet is;
 • prullenbakken en vuilnisbak leeg zijn en alle huisvuil in dichtgeknoopte vuilniszakken gereed staat om door ons afgevoerd te  worden;
 • leeg glas in de glasbak achter het appartement is gedeponeerd;
 • pannen, servies, bestek, keukengerei etc. schoon op hun plaats opgeborgen zijn;
 • buitentafels en -stoelen op hun oorspronkelijke plaats terugzet zijn;
 • koelkast, oven en eventueel vaatwasser leeg en schoon achtergelaten wordt;
 • al het licht in het appartement uit is;
 • alle deuren en ramen gesloten zijn.

Ontbijt

3.1

Er is geen ontbijtservice.

WiFi/TV

4.1

In en rond Bunga Melati kunt kosteloos gebruik maken van ons lokale WiFi-netwerk.

4.2

In de zit- en woonkamer is een flat screen kleuren-TV aanwezig evenals een radio met CD-speler en wat leesboeken.

4.3

In het onverhoopte geval dat de TV en WiFi niet of niet naar behoren functioneren tijdens uw verblijf, geeft dit u geen recht tot restitutie van het geheel of een deel van de verschuldigde logiesprijs.

Keuken

5.1

De open keuken bevindt zich in het zit- en woongedeelte en is voorzien van een koelkast, elektrische oven, vaatwasser, inductiekooplaat en afzuigkap. Losse apparatuur bestaat uit: waterkoker, Senseo koffieapparaat evenals een filterkoffiezetapparaat (filtermaat 4), een broodrooster, een magnetron, allerhand serviesgoed, bestek, kookgerei en diverse soorten pannen.

5.2

Wanneer u wilt koken in het appartement, zet u de afzuiging aan en trekt u de afzuigkap volledig open,opdat alle etensluchten goed geventileerd worden. U zorgt dat de kookplaat schoon is voordat u kookt…, maar ook daarna.

5.3

Op de eettafel staat een thee assortiment wat inbegrepen is in de prijs van de overnachting.

5.4

In de informatiehoek liggen diverse tijdschriften en toeristische folders ter inzage, niet om mee te nemen, tenzij er sprake is van dubbele exemplaren.

Hygiëne

6.1

Alle ruimten van Bunga Melati, dus ook uw slaap- en badkamer en in het bijzonder inloopdouche, toilet en inventaris, dienen netjes te worden gehouden opdat ook voor volgende gasten een optimaal verblijf mogelijk is.

6.2

Afvalscheiding. Help ons u ons door actief bij te dragen aan een schoner milieu. Achter het appartement staat een grijze en groene afvalcontainer. De grijze vuilniscontainer is bestemd voor huisvuil en restafval verpakt in gesloten plastic zakken, de groene (gft) container voor bederfelijk waar zoals etensresten, groenten en tuinafval. Grofvuil dient u in uw eigen woonplaats aan te bieden. Plastic afval graag verzamelen in de plastic afvalzak in de keukenkast evenals papier en karton.

6.3

Deponeer uw afval regelmatig in de grijze en groene afvalcontainers die achter het appartement op het terrein staan. Zo heeft u de minste kans op ongedierte.

6.4

Dameshygiëne zoals maandverband, vochtige doekjes, tampons, e.d. mag BESLIST NIET in het toilet gedeponeerd worden (teneinde verstopping te voorkomen met alle problemen en kosten van dien), maar in de daarvoor bestemde paarse afvalzakjes (hangt bij toiletpapierrol) stoppen en meteen gesloten weggooien in de daarvoor bestemde afvalemmer in de badkamer of in de grijze kliko achter het huis.

6.5

Het is niet toegestaan om het bed (de boxspring) in de slaapkamer zonder lakens en slopen te beslapen.

6.7

Vanuit milieuoverwegingen is de verwarming centraal geregeld. De temperatuur staat normaliter op ca. 19-20 graden Celsius, afhankelijk van de buitentemperatuur. Laat het ons gerust weten als u de temperatuur te laag of te hoog vindt zodat wij de automatische thermostaatregeling naar wens kunnen bijstellen.

6.8

Gelieve het lamellengordijn niet te gebruiken vanwege de planten op de vensterbanken, tenzij u bereid bent de planten na verplaatsing elke keer weer netjes terug te zetten. Bij aanwezigheid rolluiken overdag graag openhouden vanwege het licht dat de planten nodig hebben. Wanneer u weg gaat ramen en duren goed afsluiten. U kunt de rolluiken laten zakken indien u meer privacy wenst.

6.9

Het wassen van kleding en handdoeken in het appartement is niet toegestaan.

6.10

Gebruik de hand- en theedoeken s.v.p. niet voor het schoonmaken. Er liggen schoonmaakspullen en een vaatdoekje in de keukenkast.

6.11

U heeft de beschikking over een vaatwasser, maar denk aan het milieu en maak voor kleine afwasjes bij voorkeur gebruik van het afwasteiltje met afwasborstel en afwasmiddel dat aanwezig is in een van de onderste keukenkastjes.

6.12

Bij aankomst is bij aankomst één (1) rol toiletpapier aanwezig. U dient zelf te zorgen voor toiletpapier tijdens uw verblijf.

6.13

Hang uw (natte) kleding en handdoeken buiten aan waslijn of droogrek en niet over de eetkamerstoelen teneinde vochtvlekken te voorkomen.

6.14

Na het uitschakelen van het badkamerlicht werkt de afzuigventilator nog enige tijd door. U kunt de ventilator niet separaat aan of uit zetten.

6.15

De geleverde badhanddoeken mogen niet buiten het appartement gebruikt worden.

6.16

Gelieve geen schuursponzen gebruiken voor het schoonmaken van inductieplaat en oven.

6.17

Warme pannen NIET direct op aanrecht of eettafel zetten maar op een hitte isolerende onderlegger.

Veiligheid

7.1

Kaarsen mogen alleen aangestoken worden – mits deze onder uw toezicht branden. Doof alle kaarsen als u het appartement al dan niet even verlaat.

7.2

Een brandblusapparaat is in de gang aanwezig evenals een brandmelder die aan het plafond is bevestigd in de zit- en woonkamer. Een EHBO-doos is verkrijgbaar bij de beheerder in geval van kleine letsels. In geval van brand direct 112 bellen en meteen de eigenaar/beheerder waarschuwen.

7.3

Zorg ervoor dat het appartement altijd goed afgesloten is wanneer u het al dan niet voor langere tijd verlaat.

7.4

Het terrein rond het appartement wordt 24/7 bewaakt met controlled circulation tv-camera’s (cctv) om uw en onze eigendommen te bewaken. Het gehele pand wordt tevens bewaakt door een centraal alarmsysteem.

Overlast

8.1

U wordt verzocht om zich van luidruchtigheid te onthouden. Alle muziek -en elk ander geluid- op welke wijze ook voortgebracht, moet op kamer sterkte zijn afgestemd, zodat geen geluidsoverlast ontstaat voor de naast- en omwonenden en is van ’s avonds 22:00 tot ’s morgens 07:00 uur niet toegestaan. Wij verzoeken gasten ook rekening te houden met geluidsoverlast op de oprit en op het terras of in de tuin.

8.2

Roken in het appartement is verboden. Ook is het niet toegestaan om uit het raam te roken of bij de afzuigkap (de afzuiging haalt geen rooklucht weg). U kunt buiten roken in de tuin/terras achter het huis, mits anderen hier geen last van hebben en de veiligheid niet in gevaar komt.

8.3

Tijdens het roken buiten dienen de aangrenzende deuren en de ramen van het appartement gesloten te zijn. De omliggende omgeving van het appartement en hoofdaccommodatie dient vrij te blijven van sigarettenpeuken. Sigarettenpeuken moeten worden achtergelaten in de daarvoor bestemde speciale zelf-dovende peuken asbak achter het huis die elke dag door ons wordt geleegd.

8.4

Het is verboden verdovende middelen te nuttigen, gebruiken, verhandelen of bij zich te hebben. Ook overmatig gebruik van alcoholische drank is niet toegestaan. Het gebruik van lachgas is eveneens verboden in en rond het appartement.

8.5

Het is niet toegestaan om zich in dronken staat in Bunga Melati te bevinden.

8.6

Houd in alle opzichten rekening met uw vaste buren, zijnde de beheerders en eigenaars van Bunga Melati. Zij houden op hun beurt ook rekening met uw aanwezigheid.

8.7

Huisdieren zijn om hygiënische redenen niet toegestaan in de woning. De beheerders hebben wel een hond, maar die komt onder geen beding in de woning.

8.8

Bezoekers van gasten mogen niet zonder toestemming van de eigenaar zonder bijbetaling overnachten in het appartement.

8.9

Prostitutie in het appartement is niet toegestaan.

8.10

Bunga Melati biedt haar gasten een gratis WiFi netwerk aan. De gebruiker zal zich onthouden van het bezoeken van internetwebsites die een onrechtmatig karakter hebben dan wel niet stroken met de reputatie van Bunga Melati als aanbieder van de accommodatie.

8.11

Bij constatering of het vermoeden van hinder van derden en/of (overig) internetmisbruik door de gebruiker heeft de beheerder het recht zonder nadere aankondiging de toegang tot internet al dan niet geheel te blokkeren.

8.12

Het terrein wordt binnen de mogelijkheden zoveel mogelijk op een natuurvriendelijke manier beheerd, waarbij deels gebruik gemaakt wordt van groene stroom, ecologische schoonmaakmiddelen, afvalscheiding en waterbesparing. Dit kan ook door u worden ondersteund. Daarom:

 • Licht uitdoen wanneer u niet in een ruimte verblijft.
 • Deuren altijd achter u dicht doen.
 • Verspil nooit onnodig water bij douchen, wassen of afwassen (vaatwasser niet aanzetten voor kleine afwasjes).

8.13

Laatste dag? Gooi uw afval in de betreffende afvalcontainers; zorg dat de afwas droog en schoon in de kasten en op de planken is opgeborgen. Uw beddengoed hoeft u niet af te halen. Die halen wij wel af. Stapel gebruikte hand- en theedoeken indien mogelijk op elkaar op de grond in de badkamer.

Tot slot

9.1

Heeft u ons nodig of wilt u ons iets vragen. Bel gerust even aan of bel 06 411 372 72.

Wij wensen u een heel aangenaam en zonnig verblijf in Bunga Melati.

———–