Middelburg wandelend genieten en ontdekken

Loopafstand
Bunga Melati bevindt zich op loopafstand van het centrum van Middelburg en is de ideale uitvalsbasis om te genieten van al het moois wat Walcheren te bieden heeft, zoals de beroemde boulevards en stranden van Vlissingen, Dishoek, Domburg, Zoutelande en Vrouwenpolder.

Het buitenterras van Arion Hotel aan de Vlissingse boulevard op 10 min. afstand van Middelburg.

Winkelstad
Middelburg is zeer in trek bij het winkelend publiek en behoort als winkelstad tot de koplopers van Nederland. Er wordt in Middelburg veel geëxperimenteerd. Veel creatieve jonge ondernemers openen er een winkel. Wie regelmatig door Middelburg loopt weet als geen ander dat het winkelaanbod in de stad groeit en wisselend is.

In Middelburg worden regelmatig allerhande markten georganiseerd.

Sfeervolle winkelstraat
De Langeviele is ‘hip and happening’, een gezellige straat met leuke winkels om doorheen te lopen. Met bijvoorbeeld dameszaak Wit&Zo; een opvallende modezaak met zoals de naam al doet vermoeden, voor het overgrote deel witte kleding en accessoires. Maar ook de welbekende zaken Oil & Vinegar en Dille & Kamille zijn in de Langeviele gevestigd. H&M, Hema en bijvoorbeeld Kruidvat bevinden zich in de Lange Delft; een sfeervolle winkelstraat die uitkomt op de Markt met het monumentaal stadhuis. Ook de Nieuwe Burg verdient een bezoek met mooie zaken zoals Bijleveld mannenmode en de ANWB-winkel.

Zomers is het altijd gezellig druk in het stadscentrum.

Middelburg Side Streets
Er is een leuke folder te verkrijgen, ‘Middelburg Side Streets’, die u wegwijs maakt in het centrum van Middelburg en alle hotspots met u deelt. Verkrijgbaar bij: de Tourist Shop in ‘De Drukkerij’, Markt 51 in Middelburg. Bezoek ook eens de Facebookpagina van ‘Wij zijn de stad’ dat vol met leuke nieuwtjes is over de binnenstad van Middelburg.

Eetcafe’s
Dorst gekregen van het winkelen? U kunt uw dorst lessen op één van de gezellige terrassen op de Markt, Tympaanplein of Plein 1940. Bijvoorbeeld bij De Bommel of Café de Vriendschap. Ook een hapje eten na een heerlijke winkeldag behoort tot de mogelijkheden. In een eetcafé of restaurant; in Middelburg is het allemaal mogelijk.

De Abdij van Middelburg herbergt het Zeeuws Museum.

Rijke historie
Middelburg is de hoofdstad van Zeeland. Het is een stad met een rijke historie en met veel historische gebouwen. De stad heeft een zeer rijke geschiedenis die je nog steeds in het huidige straatbeeld terugziet.

Middelburg had ooit, op Amsterdam na, het grootste aantal monumentenpanden.

Bruisende stad
De vele evenementen, winkels en horecagelegenheden, maken het een bruisende stad, waar behalve toeristen ook zakenlui en de Zeeuwen zelf graag gaan winkelen of op een terras neerstrijken. Middelburg is een stad met een eigen karakter.

Evenementen, winkels en horecagelegenheden, maken van Middelburg een bruisende stad.

Grote Markt
Er zijn verschillende pleinen met elk hun eigen uitstraling. De winkelstraten hebben een combinatie van landelijke ketens en lokale ondernemers. Met name op en rond de Markt vind je veel cafés en restaurants waar je tot laat in de avond op het buitenterras kunt zitten genieten.

Gezellig bijkomen op een terrasje in Middelburg.

Allerhande markten
Naast de weekmarkt op de donderdag, worden er in Middelburg regelmatig andere markten georganiseerd, zoals een kunst-, antiek- en ambachtenmarkt, een tweedehands boekenmarkt, een groente- en fruitmarkt, een rommelmarkt en een nachtmarkt.

Naast de weekmarkt zijn er in Middelburg tal van andere markten.

Uitstraling en karakter
Middelburg is een stad met een eigen karakter. In de stad zijn verschillende pleinen met elk hun eigen uitstraling. De winkelstraten hebben een combinatie van landelijke ketens en lokale ondernemers. Met name op en rond de Grote Markt vind je veel café’s en restaurants waar je tot laat in de avond op het buitenterras kunt genieten.

De Middelburgse stegen zijn een uitstapje naar ‘zoals het lang geleden was’.

Rondvaart
Een stadswandeling door Middelburg onder leiding van een gids laat de hoofdstad op een andere manier zien. Een leuk alternatief is een rondvaart te maken door de oude grachten, dat geeft weer een heel ander perspectief op Middelburg.
De abdij in Middelburg werd omstreeks 1100 gesticht door Norbertijnen monniken uit Vlaanderen. Het klooster verwierf enorme rijkdommen en de abt behoorde tot een van de machtigste en invloedrijkste personen in Zeeland.

Een rondvaart door de oude grachten biedt een nieuw perspectief op Middelburg.

Evenementen & festivals
In de hoofdstad van Zeeland zijn het hele jaar door tal van evenementen die zich vaak in en rond de binnenstad afspelen. Zoals de Mosselfeesten, met veel muziek en natuurlijk de Zeeuwse roem: mosselen. Wat dacht u van de City of Dance, dat ooit als dancefeest met parade in de binnenstad begon. Inmiddels is dat evenement uitgegroeid tot een volwaardig driedaags muziekfestival met allerlei stijlen.

Zeeland staat voor zon, zee en strand.

Badplaatsen
Wist u dat Zeeland nog altijd de meeste zonuren heeft van Nederland? De badplaatsen op Walcheren zoals Domburg, Zoutelande, Dishoek en Westkapelle zijn klein, charmant en hebben de schoonste en prachtige stranden zoals het enorm brede strand van Vrouwenpolder bij de Veerse Dam, vlakbij de beroemde waterkering van de Oosterschelde dam. Wilt u de andere Zeeuwse eilanden of plaatsjes verkennen, dan is Bunga Melati de ideale uitvalsbasis.

Appartement Bunga Melati is duidelijk te herkennen.

Unieke beleving
Bunga Melati staat voor een hartelijke ontvangst. Een unieke beleving van Zeeland. En persoonlijke tips over de omgeving. Overnachten bij Bunga Melati betekent kiezen voor rust en persoonlijk contact. In de ontvangst en het interieur zie je de persoonlijkheid en passie van de eigenaar terug. Dat maakt Bunga Melati zo speciaal en uniek, zo bijzonder.

Ruime keuze
Laat je vertroetelen bij Bunga Melati. Romantisch met z’n tweeën. Of misschien wil je Zeeland beleven met een grote groep vrienden, ondergebracht elders in een appartement. Alles kan!

De Zeeuwse duinen nodigen uit tot fietsen, wandelen en genieten van de zee.

Natuur
Bunga Melati is de ideale uitvalsbasis voor natuur- en rustliefhebbers. Of voor actieve wandelaars en fietsers. Maak gebruik van de meer dan duizend kilometer bewegwijzerde routes. Zo ontdek je de hoogtepunten van Zeeland. Wil je gaan wandelen of fietsen? Dan liggen in bij Bunga Melati de routes al klaar.

De Middelburgse Stegentocht staat garant voor tal van beziens- en wetenswaardigheden.

Karakteristieke verblijven
Zeeland biedt je veel kleinschalige, karakteristieke verblijven. Bunga Melati is daar een goed voorbeeld van. Daar kun je rekenen op een uitstekende service. Bovendien, het biedt het volop ruimte. Een eigen tuingedeelte, een eigen parkeerplaats en een gezellige woon/zitkamer. Ideaal om tot rust te komen.

Bunga Melati is voorzien van een interieur met een Indonesisch tintje. Vergeet zeker niet om tips te vragen als u de omgeving gaat verkennen. We weten tenslotte de beste mosselrestaurants, de mooiste en schoonste stranden of de beste plaats voor een Zeeuwse picknick?

Middelburg bruist in de zomer van allerlei activiteiten voor jong en oud.