Middelburg

Loopafstand
Appartement Bunga Melati bevindt zich op loopafstand van het centrum van Middelburg, maar is ook een ideale uitvalsbasis om te genieten van al het moois dat Walcheren te bieden heeft. Denk aan de beroemde boulevards en stranden van Vlissingen, Dishoek, Zoutelande Domburg, Oostkapelle en Vrouwenpolder.

Winkelstad
Middelburg is zeer in trek bij het winkelend publiek en behoort als winkelstad tot de koplopers van Nederland. Er wordt in Middelburg veel geëxperimenteerd. Veel creatieve jonge ondernemers openen er een winkel. De Middelburgse binnenstad wordt gekenmerkt dor een winkelaanbod dat continu groeit en wisselt.

Sfeervolle winkelstraat
De Langeviele is ‘hip and happening’, een gezellige straat met leuke winkels om doorheen te lopen. Met bijvoorbeeld dameszaak Wit&Zo; een opvallende modezaak met zoals de naam al doet vermoeden, voor het overgrote deel witte kleding en accessoires. Maar ook de welbekende zaken Oil & Vinegar en Dille & Kamille zijn in de Langeviele gevestigd. H&M, Hema en bijvoorbeeld Kruidvat bevinden zich in de Lange Delft; een sfeervolle winkelstraat die uitkomt op de Markt met het monumentaal stadhuis. Ook de Nieuwe Burg verdient een bezoek met mooie zaken zoals Bijleveld mannenmode, een goudsmid en de ANWB-winkel.

Middelburg Side Streets
Er is een leuke folder te verkrijgen, ‘Middelburg Side Streets’, die u wegwijs maakt in het centrum van Middelburg en alle hotspots met u deelt. Verkrijgbaar bij: de Tourist Shop in ‘De Drukkerij’, Markt 51 in Middelburg. Bezoek ook eens de Facebookpagina van ‘Wij zijn de stad’ dat vol met leuke nieuwtjes is over de binnenstad van Middelburg.

Eetcafe’s
Dorst gekregen van het winkelen? U kunt uw dorst lessen op één van de gezellige terrassen op de Markt, Tympaanplein of Plein 1940. Bijvoorbeeld bij De Bommel of Café de Vriendschap. Ook een hapje eten na een heerlijke winkeldag behoort tot de mogelijkheden. In een eetcafé of restaurant; in Middelburg is het allemaal mogelijk.

Rijke historie
Middelburg is de hoofdstad van Zeeland. Het is een stad met een rijke historie en met veel historische gebouwen. De stad heeft een zeer rijke geschiedenis die je nog steeds in het huidige straatbeeld terugziet.

Bruisende stad
De vele evenementen, winkels en horecagelegenheden, maken van Middelburg een bruisende stad, waar behalve toeristen ook zakenlui en de Zeeuwen zelf graag gaan winkelen of op een terras neerstrijken. Middelburg is een stad met een eigen karakter.

Grote Markt
Er zijn verschillende pleinen met elk hun eigen uitstraling. De winkelstraten hebben een combinatie van landelijke ketens en lokale ondernemers. Met name op en rond de Markt vind je veel cafés en restaurants waar je tot laat in de avond op het buitenterras kunt zitten genieten.

Allerhande markten
Naast de weekmarkt op de donderdag, worden er in Middelburg regelmatig andere markten georganiseerd, zoals een kunst-, antiek- en ambachtenmarkt, een tweedehands boekenmarkt, een groente- en fruitmarkt, een rommelmarkt en een nachtmarkt.

Uitstraling en karakter
Middelburg is een stad met een eigen karakter. In de stad zijn verschillende pleinen met elk hun eigen uitstraling. De winkelstraten hebben een combinatie van landelijke ketens en lokale ondernemers. Met name op en rond de Grote Markt vind je veel cafés en restaurants waar je tot laat in de avond op het buitenterras kunt genieten.

Rondvaart
Een stadswandeling door Middelburg onder leiding van een gids laat de hoofdstad op een andere manier zien. Een heel leuk alternatief is een rondvaart te maken door de oude grachten, dat geeft weer een heel ander perspectief op Middelburg.
De Abdij in Middelburg werd omstreeks 1100 gesticht door Norbertijnen monniken uit Vlaanderen. Het klooster verwierf enorme rijkdommen en de abt behoorde indertijd tot een van de machtigste en invloedrijkste personen in Zeeland.

Evenementen & festivals
In de hoofdstad van Zeeland zijn het hele jaar door tal van evenementen die zich vaak in en rond de binnenstad afspelen. Zoals de Mosselfeesten, met veel muziek en natuurlijk de Zeeuwse roem: mosselen. Wat dacht u van de City of Dance, dat ooit als dancefeest met parade in de binnenstad begon. Inmiddels is dat evenement uitgegroeid tot een volwaardig driedaags muziekfestival met allerlei stijlen.

Badplaatsen
Wist u dat Zeeland nog altijd de meeste zonuren heeft van Nederland?

De badplaatsen op Walcheren zoals Domburg, Zoutelande, Dishoek en Westkapelle zijn klein, charmant en hebben de schoonste en prachtige stranden zoals het enorm brede strand van Vrouwenpolder bij de Veerse Dam, vlakbij de beroemde waterkering van de Oosterschelde dam. Wilt u de andere Zeeuwse eilanden of plaatsjes verkennen, dan is Bunga Melati de ideale uitvalsbasis.

Unieke beleving
Bunga Melati staat voor een hartelijke ontvangst. Een unieke beleving van Zeeland. En persoonlijke tips over de omgeving. Overnachten bij Bunga Melati betekent kiezen voor rust en persoonlijk contact. In de ontvangst en het interieur zie je de persoonlijkheid en passie van de eigenaren terug. Dat maakt Bunga Melati zo speciaal en uniek, zo bijzonder.

Ruime keuze
Laat je vertroetelen bij Bunga Melati. Romantisch met z’n tweeën. Of misschien wil je Zeeland beleven met een grote groep vrienden, elders ondergebracht in een nabijgelegen appartement of B&B. Alles kan!

Natuur
Bunga Melati is de ideale uitvalsbasis voor natuur- en rustliefhebbers, maar ook voor actieve wandelaars en fietsers. Maak gebruik van de meer dan duizend kilometer bewegwijzerde routes. Zo ontdek je de mooiste bezienswaardigheden van Zeeland. Wil je gaan wandelen of fietsen? Dan liggen bij Bunga Melati de routes al klaar.

Karakteristieke verblijven
Zeeland biedt je veel kleinschalige, karakteristieke verblijven. Bunga Melati is daar een goed voorbeeld van. Waar kun je rekenen op een uitstekende service. Bovendien, het biedt volop ruimte. Een eigen tuingedeelte, een privé parkeerplaats en een gezellige woon/zitkamer met aparte slaapkamer. Ideaal om helemaal tot rust te komen.

Bunga Melati is een zelfstandig deel van een vrijstaand huis met eigen ingang voor optimale privacy. Het is voorzien van een huiselijk interieur met een Indisch tintje.

Vergeet niet om tips te vragen als u de omgeving gaat verkennen. Tenslotte kennen de beheerders de beste seafood restaurants, de mooiste en schoonste stranden en de beste plaatsen voor een Zeeuwse picknick.