NIEUWS


24-04-2020: Voordeur toerisme op een kier

Voorlopig kan de deur voor het toerisme in Zeeland maar beperkt open. De aantrekkingskracht van Zeeland is groot en vrije toestroom kan daardoor onverantwoord worden. Dat zou teveel vragen van de nu al zwaarbelaste zorg. En verdere verspreiding van het coronavirus blijft op de loer liggen. De Veiligheidsregio Zeeland wil daarom in beheersbare stappen gasten verwelkomen in Zeeland. Zo mogen eigenaren van een tweede verblijf (bepaalde categorieën) binnenkort weer in hun eigendom overnachten. Vanaf dan mag ook een deel van de accommodaties in Zeeland verhuurd worden. Dit besloot de Veiligheidsregio vandaag na overleg met de toeristische sector en de Zeeuwse burgemeesters. Volgende week wordt de precieze ingangsdatum (begin mei) gekozen en de uitwerking bekendgemaakt.

De aanpak wordt de komende dagen verder uitgewerkt. Daarna maakt de Veiligheidsregio Zeeland woensdag (29 april) in de loop van de dag aanstaande bekend welke categorieën onder het tweede verblijf vallen en welke niet. En welke regels voor eigen gebruik gaan gelden. Met de georganiseerde toeristische sector is verder afgesproken dat daarnaast een nog te bepalen aantal accommodaties kan worden opengesteld voor verhuur. De Veiligheidsregio Zeeland schat in om in de eerste fase ruimte te bieden voor ongeveer 15% van een maximale toeristische bezetting te ontvangen. De informatie wordt woensdag gepubliceerd op www.zeelandveilig.nl.

– – – – –

Information in English / Informationen auf Deutsch

Postpone your visit to Zeeland and do not come to Zeeland for a day out at this time. Enjoy the sun in and around your own home. This counts also during the Easter weekend. In Zeeland we do usually welcome tourists, but safety in the region is paramount. Read more

Vorläufig bleiben Übernachtungen zu touristischen Zwecken in Zeeland verboten. Bitte bleiben Sie darum auch zu Ostern zuhause. Kommen Sie auch nicht nur tagsüber. In Zeeland sind uns unsere Besucher sehr wichtig, aber im Moment geht die Gesundheit der Menschen vor. Weitere Informationen

Economic impact of the Corona virus in Zeeland
All recreational night accommodation (tourist accommodation) in the form of accommodation at recreation parks, camping grounds and mini camping sites, camping at the farm, room rental, (air) B&B, guest houses, marinas and motorhome pitches in Zeeland is prohibited from Monday 30 March 12:00.
All measures and advice from the cabinet are aimed at maximum control of the virus. For the time being, all measures apply until April 28, 2020. Only the ban on events with a permit and notification obligation will last until June 1, 2020.

– – – – – – – – – –

31 maart 2020

Zeeland op slot door Corona pandemie

Om verdere uitbreiding van het coronavirus tegen te gaan, heeft de regering besloten om alle eet- en drinkgelegenheden in Nederland tijdelijk te sluiten. Hotels mogen wel openblijven, mits niet voor toerisme en recreatieve doeleinden. Ook moeten alle scholen, kinderopvang, sportclubs, sauna’s, coffeeshops en horeca in Nederland dicht tot en met dinsdag 28 april, heeft de regering onlangs bekend gemaakt op een persconferentie.
Zeeland zit helemaal op slot voor toeristen. Overnachten is er verboden. Zelfs mensen die in Zeeland een tweede huis hebben, zijn niet meer welkom. Ook B&B’s en appartementenverhuur moeten dicht. Met deze tot voor kort onvoorstelbaar zware ingreep wil de Zeeuwse Veiligheidsregio voorkomen dat de gezondheidszorg overbelast raakt. Zeeland is toch al kwetsbaar door een tekort aan huisartsen. Door de coronavirus pandemie heeft de provincie even meer dan genoeg aan de eigen bevolking. Het verbieden van alle toeristische overnachtingen is dus een goede maatregel. Maar het is tegelijk een ongekend zware slag voor de Zeeuwse toeristische sector. Wordt vervolgd…

– – – – – – – – – –

Wittebroodsweken

Janine en Wim Luberti uit Zwijndrecht voelen zich zo thuis in Zeeland en bij appartement Bunga Melati dat zij besloten hadden hun wittebroodsweken bij ons appartement door te  brengen. Deze graag geziene gasten hebben zich heel origineel in het echt laten verbinden in de bekende Witte Molen in Scharrendijke, een dorpje op Schouwen-Duiveland, in Zeeland. Volgens traditie hoort gedurende de wittebroodsweek het bruidspaar niet lastig gevallen te worden door visite en vertegenwoordigers. Wat dat betreft was de keus voor Bunga Melati met zijn bijzonder rustige omgeving een perfecte keus.
Wij feliciteren Janine en Wim van harte met hun huwelijk. Vanaf nu als man & vrouw door het leven. We wensen ze dan ook oneindig veel liefde, geluk en gezondheid voor de toekomst. Vertrouwen in elkaar, vertrouwen in het leven. Dat kan niet anders dan een mooie toekomst geven…!

– – – – – – – – – –

Zondag 22 maart

Matthieu Idmtal piano solo

Zondag 22 maart, 11.30 – 12.30 uur in de Pakhuizen van het muZEEum Vlissingen

Met pianist Matthieu Idmtal staat er weer een bijzonder talent op het podium. Hij wordt omschreven als een poëet en een romanticus met een groot gevoel voor lyrische frases. Met zijn muzikale partner Maya Levy werd het duo in 2017 uitgeroepen tot ‘Supernova’, een prijs van de gezamenlijke Belgische muziekpers en programmamakers. Matthieu is de ideale vertolker van het werk van romantische componisten als Chopin en Scriabin dat op zijn programma staat. Scriabin die ook wel de Russische Chopin wordt genoemd. De vertolkingen van Idmtal op zijn CD met werk van Scriabin werd omschreven als een rijk klankpalet, een betoverend toucher, grote expressiviteit en een ongehoorde techniek’. Na afloop kunt u bij de De Gecroonde Liefde genieten van een speciale ConcertenVlissingen lunch en een glas wijn

Programma:
F.Chopin (1810-1849):
Mazurka Op. 67 No. 4
Mazurka Op. 41 No. 4
Ballade No. 3, Op. 47
R.Schumann (1818-1856):
Kreisleriana, Op. 16
A.Scriabin (1872-1915):
Etudes Op. 8 Nos. 2, 5, 12

Info: ConcertenVlissingen

– – – – –

16 november 2019

PARK TOORENVLIEDT

Ontdek het mooie Park Toorenvliedt in Middelburg. Hier kom je voor een prachtige wandeling of een gezellige picknick. Een compleet en gezellig dagje uit.
Park Toorenvliedt is aangelegd rondom het mooie, achttiende-eeuwse landhuis Toorenvliedt. Het is inmiddels toegankelijk voor iedereen: een heerlijke plek voor ontspanning en recreatie in de natuur. Het landhuis was in de Tweede Wereldoorlog een Duitse commandopost voor Walcheren en de Bevelanden. Bekijk de vele bunkers die in dit park liggen en doe met de kinderen een leuke speurtocht of maak een thematische wandeling met je smartphone. In één van de bunkers zit een klein museum dat op afspraak is te bezoeken. De inrichting van dit museum is sinds 1945 geen spat veranderd. Uiteraard kan er ook volop gewandeld worden in Park Toorenvliedt en zijn er zelfs speeltoestellen voor de kleintjes, zoals een glijbaan en tokkelbaan. Het park is het gehele jaar open.
Park Toorenvliedt bevindt zich op slechts vijftien minuten wandelafstand van het appartement  B&B Bunga Melati en behoort tot een van de mooiste en unieke bezienswaardigheden van Middelburg.

– – – – – – – – – –

7 november

KLASSIEK VAN DICHTBIJ

Klassiek van Dichtbij is een groep van ruim 20 bevlogen beroepsmusici. Gedreven door hun missie om klassieke muziek voor iedereen bereikbaar te maken, ontwikkelen zij uiteenlopende programma’s voor jong en oud.

Met hun wortels in de provincie Zeeland zijn de musici van Klassiek van Dichtbij actief door heel Nederland om u klassieke muziek van dichtbij te laten ervaren.

Op zaterdag 9 november a.s. vindt om 20.00 uur in de Kloveniersdoelen Middelburg ‘Een avond vol DADA’ plaats.

De kunstenaars van DADA hielden zich bezig met mengvormen van beeldende kunst, muziek en poëzie.

De uitvoering is in handen van Ingrid Kappelle, zang – Maaike van der Heijdt, fluit – Rien Balkenende, piano – Annette Brouwer, kunsthistoricus. Entree €15,-

Reserveren kan via: info@klassiekvandichtbij.nl

Te ver om even heen en weer te rijden? Boek dan een weekendje weg bij B&B Bunga Melati. https://bit.ly/2JZbXDT

– – – – – – – – – –

3 november

Restaurant Mae Thai

Als beheerders van een B&B met een Aziatisch thema in het interieur zijn we voor onze gasten altijd op zoek naar iets bijzonders dat iets van doen heeft met Verre Oosten. Zo hebben we onlangs Thais restaurant Mae Thai ontdekt dat midden in het hart van Vlissingen is gelegen en bemand met ontzettend vriendelijke mensen die nog echt authentieke gerechten maken. Alles op de menukaart is erg smaakvol en met liefde bereid.

Inmiddels hebben we al een paar keer bij Mae Thai gegeten en iedere keer is het eten er heerlijk. Constante kwaliteit dus. Een aantal gerechten is ook in vegetarische variant te bestellen. Als je niet van pittig houdt even aangeven. Wil je heftig pittig dan kan dat ook. Jezelf overschat en ietwat te pittig? Dan kun je het afblussen met authentiek Singha bier uit Thailand. Ook de curries zijn er heerlijk… eigenlijk alles op de kaart. Een aanrader voor mensen die de Thaise keuken willen proeven.

Binnen zijn er maar een beperkt aantal tafeltjes beschikbaar. De inrichting is wat rommelig maar als je daar doorheen prikt heeft dat ook wel iets. In ieder geval duidelijk herkenbaar voor wie wel eens in het Verre Oosten is geweest.

Wij komen er graag, en iedere keer krijgen we bijna spontaan zin om een vakantie naar Thailand te boeken. Kort samengevat: klein, maar fijn, zowel de kaart als het restaurant, als de mensen. De sfeer doet je onherroepelijk denken aan die vele eenvoudige maar o zo heerlijke restaurantjes in het Verre Oosten! De kwaliteit van het eten is prima, heerlijk van smaak, een gezellig sfeertje en dat alles tegen een zeer milde prijs. Zeer de moeite waard om het een keer te bezoeken. Kortom, warm aanbevolen!

– – – – – – – – – –

6 oktober 2019

Wist u dat je in Middelburg ook heerlijk kunt golfen? Golfbaan De Zeeuwsche in Middelburg is een prachtige 9 holes golfbaan in het hart van Zeeland.
De golfbaan is zeer uitdagend met veel waterpartijen en afwisselende holes en past geweldig in het Zeeuwse landschap. Naast de 9 holes baan beschikt De Zeeuwsche over een bijzonder uitdagende par-3 baan, die ook toegankelijk is voor golfers zonder golfvaardigheidsbewijs. Bij de baan is een gezellig clubhuis met restaurant, een golfshop en oefenfaciliteiten met chipping- en putting greens. Tevens is er een unieke driving range met water waarin zich diverse eilanden bevinden. En uiteraard is er een pro aanwezig mocht u lessen willen nemen.

– – – – – – – – – –

6 oktober 2019

Tja, dit kwamen we vanochtend helaas tegen in het appartement toen de gasten net vertrokken waren. Vuile vaat in de afwasbak en het aanrecht niet afgenomen. En dan hebben we het nog niet eens over de rest. Dat is natuurlijk beslist niet de bedoeling. Je laat het appartement net zo schoon en opgeruimd achter zoals het was toen je de sleutel kreeg. Erg jammer hoor…

– – – – – – – – – –

3 oktober 2019

Zaterdag 25 januari is er in Vlissingen weer een bluesavond vol hoogtepunten! De ware bluesliefhebber kijkt nu al uit naar de 11e editie op de laatste zaterdag van januari in 2020! Dit keer met onder andere de Julian Sas Band, Bliss Avenue, The Blue Clay, Welll Well Well Well uit Belgie en Memo Gonzales uit de States….! Voorverkoop € 15,- of via pedaal.nl

Keep the blues alive!!!

– – – – – – – – – –

1 oktober 2019

Teneinde alle gasten ook buiten het appartement optimale ‘privacy’ te kunnen garanderen is de achtertuin in tweeën gedeeld met een gaaspanelen hekwerk aangeplant met Hedera klimop zodat er over niet al te lange tijd een mooie groene en levendige “muur” een natuurlijke scheiding vormt tussen het gastenverblijf en de eigen privétuin. Zo kan iedereen, gasten en eigenaar, zomers hun eigen gang gaan in de tuin.

– – – – – – – – – –

15 september 2019

Bunga Melati, een van de weinige vakantiewoningen in Middelburg en omstreken waar je voor de prijs van een B&B-kamer terecht komt in een knus appartement met keuken, aparte slaapkamer en aparte badkamer. Een appartement van alle gemakken voorzien….!

– – – – – – – – – –

2 september 2019

Bunga Melati is weer gewaardeerd met het hoogste cijfer. Van de laatste negentien reviews hebben maar liefst acht gasten recent een dikke 10 gegeven. De 10 werd toegekend voor de volgende hoofdcriteria: prijs/kwaliteit, hygiëne, service, comfort en locatie.

– – – – – – – – – –

27 augustus 2019

Bunga Melati in Middelburg is een knus en gelijkvloers appartement dat van alle gemakken is voorzien. Het appartement ademt een Aziatisch sfeertje dankzij de tal van kunstzinnige ‘artefacten’ waarmee het appartement is ingericht.

– – – – – – – – – –

20 augustus 2019

Bunga Melati is located just outside the center of Middelburg, The Netherlands. The 2-person apartment is geared with all modern conveniences and features like a separate bed- and bathroom and a fully equipped open kitchen. The No 1 apartement for discerning travellers.

– – – – – – – – – –

12 augustus 2019

Bunga Melati in Middelburg heeft voor haar gasten een naam- en herkenningsbord van bewerkt drijfhout aan een pruimenboom in de voortuin bevestigd. Zowaar een echte ‘hoofdendraaier’…

– – – – – – – – – –

27 juli 2019

Bunga Melati is a fully geared contemporary and elegant apartment extremely suitable for both the business traveler and the discerning tourist who likes to be provided with all the conveniences.

– – – – – – – – – –

16 juli 2019

Middelburg, the capital of Zeeland, is a city with a rich history and with many historic buildings. The city has a very rich history that you can still see in the current street scene. @BBungamelati, a perfect base to find out more about Middelburg.

– – – – – – – – – –

28 juni 2019

Wist u dat Zeeland de meeste zonuren heeft van Nederland? De badplaatsen Domburg, Zoutelande, Dishoek en Westkapelle zijn klein, charmant met prachtige stranden. Wilt u Zeeland verkennen, dan is Bunga Melati de ideale uitvalsbasis.

– – – – – – – – – –

20 juni 2019

Looking for the best price and quality ratio for your (short) vacation or trip in the Netherlands? You have found it now! Bunga Melati, a fully furnished apartment for the cost of a B&B-room!

– – – – – – – – – –

12 juni 2019

De zomer is in aantocht (ook al is het op dit moment wat regenachtig weer). Althans dat getuigen de vele reserveringsaanvragen. Er zijn echter nog enkele data vrij. Dus boek snel als je Middelburg deze zomer wilt bezoeken.

– – – – – – – – – –

28 mei 2019

De vele evenementen, winkels en horecagelegenheden, maken van Middelburg een bruisende stad, waar ook de Zeeuwen zelf graag gaan winkelen of op een terras neerstrijken. Middelburg, een stad met een eigen karakter.

– – – – – – – – – –

20 mei 2019

Historische stegen

Bunga Melati is equal to exploring Middelburg, the capital of Zeeland. A city with a rich history and with many historic buildings. The city has a very rich history that you can still see in the current street scene.

– – – – – – – – – –

8 mei 2019

Bunga Melati (Jasmin Flower) is a cozy single storey apartment in Middelburg (with private parking) that is fully furnished with plenty of room for two adults.

NIEUWS


24-04-2020: Voordeur toerisme op een kier

Voorlopig kan de deur voor het toerisme in Zeeland maar beperkt open. De aantrekkingskracht van Zeeland is groot en vrije toestroom kan daardoor onverantwoord worden. Dat zou teveel vragen van de nu al zwaarbelaste zorg. En verdere verspreiding van het coronavirus blijft op de loer liggen. De Veiligheidsregio Zeeland wil daarom in beheersbare stappen gasten verwelkomen in Zeeland. Zo mogen eigenaren van een tweede verblijf (bepaalde categorieën) binnenkort weer in hun eigendom overnachten. Vanaf dan mag ook een deel van de accommodaties in Zeeland verhuurd worden. Dit besloot de Veiligheidsregio vandaag na overleg met de toeristische sector en de Zeeuwse burgemeesters. Volgende week wordt de precieze ingangsdatum (begin mei) gekozen en de uitwerking bekendgemaakt.

De aanpak wordt de komende dagen verder uitgewerkt. Daarna maakt de Veiligheidsregio Zeeland woensdag (29 april) in de loop van de dag aanstaande bekend welke categorieën onder het tweede verblijf vallen en welke niet. En welke regels voor eigen gebruik gaan gelden. Met de georganiseerde toeristische sector is verder afgesproken dat daarnaast een nog te bepalen aantal accommodaties kan worden opengesteld voor verhuur. De Veiligheidsregio Zeeland schat in om in de eerste fase ruimte te bieden voor ongeveer 15% van een maximale toeristische bezetting te ontvangen. De informatie wordt woensdag gepubliceerd op www.zeelandveilig.nl.

– – – – –

Information in English / Informationen auf Deutsch

Postpone your visit to Zeeland and do not come to Zeeland for a day out at this time. Enjoy the sun in and around your own home. This counts also during the Easter weekend. In Zeeland we do usually welcome tourists, but safety in the region is paramount. Read more

Vorläufig bleiben Übernachtungen zu touristischen Zwecken in Zeeland verboten. Bitte bleiben Sie darum auch zu Ostern zuhause. Kommen Sie auch nicht nur tagsüber. In Zeeland sind uns unsere Besucher sehr wichtig, aber im Moment geht die Gesundheit der Menschen vor. Weitere Informationen