NIEUWS VAN EN OVER

B&B ‘BUNGA MELATI’ &

DE REGIO WALCHEREN

– – – – – – – – – –

16 november 2019

PARK TOORENVLIEDT

Ontdek het mooie Park Toorenvliedt in Middelburg. Hier kom je voor een prachtige wandeling of een gezellige picknick. Een compleet en gezellig dagje uit.
Park Toorenvliedt is aangelegd rondom het mooie, achttiende-eeuwse landhuis Toorenvliedt. Het is inmiddels toegankelijk voor iedereen: een heerlijke plek voor ontspanning en recreatie in de natuur. Het landhuis was in de Tweede Wereldoorlog een Duitse commandopost voor Walcheren en de Bevelanden. Bekijk de vele bunkers die in dit park liggen en doe met de kinderen een leuke speurtocht of maak een thematische wandeling met je smartphone. In één van de bunkers zit een klein museum dat op afspraak is te bezoeken. De inrichting van dit museum is sinds 1945 geen spat veranderd. Uiteraard kan er ook volop gewandeld worden in Park Toorenvliedt en zijn er zelfs speeltoestellen voor de kleintjes, zoals een glijbaan en tokkelbaan. Het park is het gehele jaar open.
Park Toorenvliedt bevindt zich op slechts vijftien minuten wandelafstand van het appartement  B&B Bunga Melati en behoort tot een van de mooiste en unieke bezienswaardigheden van Middelburg.

– – – – – – – – – –

7 november

KLASSIEK VAN DICHTBIJ

Klassiek van Dichtbij is een groep van ruim 20 bevlogen beroepsmusici. Gedreven door hun missie om klassieke muziek voor iedereen bereikbaar te maken, ontwikkelen zij uiteenlopende programma’s voor jong en oud.

Met hun wortels in de provincie Zeeland zijn de musici van Klassiek van Dichtbij actief door heel Nederland om u klassieke muziek van dichtbij te laten ervaren.

Op zaterdag 9 november a.s. vindt om 20.00 uur in de Kloveniersdoelen Middelburg ‘Een avond vol DADA’ plaats.

De kunstenaars van DADA hielden zich bezig met mengvormen van beeldende kunst, muziek en poëzie.

De uitvoering is in handen van Ingrid Kappelle, zang – Maaike van der Heijdt, fluit – Rien Balkenende, piano – Annette Brouwer, kunsthistoricus. Entree €15,-

Reserveren kan via: info@klassiekvandichtbij.nl

Te ver om even heen en weer te rijden? Boek dan een weekendje weg bij B&B Bunga Melati. https://bit.ly/2JZbXDT

– – – – – – – – – –

3 november

Restaurant Mae Thai

Als beheerders van een B&B met een Aziatisch thema in het interieur zijn we voor onze gasten altijd op zoek naar iets bijzonders dat iets van doen heeft met Verre Oosten. Zo hebben we onlangs Thais restaurant Mae Thai ontdekt dat midden in het hart van Vlissingen is gelegen en bemand met ontzettend vriendelijke mensen die nog echt authentieke gerechten maken. Alles op de menukaart is erg smaakvol en met liefde bereid.

Inmiddels hebben we al een paar keer bij Mae Thai gegeten en iedere keer is het eten er heerlijk. Constante kwaliteit dus. Een aantal gerechten is ook in vegetarische variant te bestellen. Als je niet van pittig houdt even aangeven. Wil je heftig pittig dan kan dat ook. Jezelf overschat en ietwat te pittig? Dan kun je het afblussen met authentiek Singha bier uit Thailand. Ook de curries zijn er heerlijk… eigenlijk alles op de kaart. Een aanrader voor mensen die de Thaise keuken willen proeven.

Binnen zijn er maar een beperkt aantal tafeltjes beschikbaar. De inrichting is wat rommelig maar als je daar doorheen prikt heeft dat ook wel iets. In ieder geval duidelijk herkenbaar voor wie wel eens in het Verre Oosten is geweest.

Wij komen er graag, en iedere keer krijgen we bijna spontaan zin om een vakantie naar Thailand te boeken. Kort samengevat: klein, maar fijn, zowel de kaart als het restaurant, als de mensen. De sfeer doet je onherroepelijk denken aan die vele eenvoudige maar o zo heerlijke restaurantjes in het Verre Oosten! De kwaliteit van het eten is prima, heerlijk van smaak, een gezellig sfeertje en dat alles tegen een zeer milde prijs. Zeer de moeite waard om het een keer te bezoeken. Kortom, warm aanbevolen!

– – – – – – – – – –

6 oktober 2019

Wist u dat je in Middelburg ook heerlijk kunt golfen? Golfbaan De Zeeuwsche in Middelburg is een prachtige 9 holes golfbaan in het hart van Zeeland.
De golfbaan is zeer uitdagend met veel waterpartijen en afwisselende holes en past geweldig in het Zeeuwse landschap. Naast de 9 holes baan beschikt De Zeeuwsche over een bijzonder uitdagende par-3 baan, die ook toegankelijk is voor golfers zonder golfvaardigheidsbewijs. Bij de baan is een gezellig clubhuis met restaurant, een golfshop en oefenfaciliteiten met chipping- en putting greens. Tevens is er een unieke driving range met water waarin zich diverse eilanden bevinden. En uiteraard is er een pro aanwezig mocht u lessen willen nemen.

– – – – – – – – – –

6 oktober 2019

Tja, dit kwamen we vanochtend helaas tegen in de B&B toen de gasten net vertrokken waren. Vuile vaat in de afwasbak en het aanrecht niet afgenomen. En dan hebben we het nog niet eens over de rest. Dat is natuurlijk beslist niet de bedoeling. Je laat de B&B net zo schoon en opgeruimd achter zoals het was toen je de sleutel kreeg. Erg jammer hoor…

– – – – – – – – – –

3 oktober 2019

Zaterdag 25 januari is er in Vlissingen weer een bluesavond vol hoogtepunten! De ware bluesliefhebber kijkt nu al uit naar de 11e editie op de laatste zaterdag van januari in 2020! Dit keer met onder andere de Julian Sas Band, Bliss Avenue, The Blue Clay, Welll Well Well Well uit Belgie en Memo Gonzales uit de States….! Voorverkoop € 15,- of via pedaal.nl

Keep the blues alive!!!

– – – – – – – – – –

1 oktober 2019

Teneinde alle gasten ook buiten de B&B optimale ‘privacy’ te kunnen garanderen is de achtertuin in tweeën gedeeld met een gaaspanelen hekwerk aangeplant met Hedera klimop zodat er over niet al te lange tijd een mooie groene en levendige “muur” een natuurlijke scheiding vormt tussen het gastenverblijf en de eigen privétuin. Zo kan iedereen, gasten en eigenaar, zomers hun eigen gang gaan in de tuin.

– – – – – – – – – –

15 september 2019

B&B Bunga Melati, een van de weinige B&B’s in Middelburg en omstreken waar je voor de prijs van een B&B-kamer terecht komt in een knus appartement met keuken, aparte slaapkamer en aparte badkamer. Een B&B van alle gemakken voorzien….!

– – – – – – – – – –

2 september 2019

B&B Bunga Melati is weer gewaardeerd met het hoogste cijfer. Van de laatste negentien reviews hebben maar liefst acht gasten de B&B recent een dikke 10 gegeven. De 10 werd toegekend voor de volgende hoofdcriteria: prijs/kwaliteit, hygiëne, service, comfort en locatie.

– – – – – – – – – –

27 augustus 2019

B&B ‘Bunga Melati’ in MIddelburg is een knus en gelijkvloers appartement dat van alle gemakken is voorzien. De B&B ademt een Aziatisch sfeertje dankzij de tal van kunstzinnige ‘artefacten’ waarmee de B&B is ingericht.

– – – – – – – – – –

20 augustus 2019

B&B ‘Bunga Melati’ is located just outside the center of Middelburg, The Netherlands. The 2-person B&B is geared with all modern conveniences and features separate bed- and bathroom and a fully equipped open kitchen. The No 1 B&B for discerning travellers.

– – – – – – – – – –

12 augustus 2019

B&B Guesthouse ‘Bunga Melati’ in Middelburg heeft voor haar gasten een naam- en herkenningsbord van bewerkt drijfhout aan een pruimenboom in de voortuin bevestigd. Zowaar een echte ‘hoofdendraaier’…

– – – – – – – – – –

27 juli 2019

B&B ‘Bunga Melati’ is a fully geared contemporary and elegant apartment extremely suitable for both the business traveler and the discerning tourist who likes to be provided with all the conveniences.

– – – – – – – – – –

16 juli 2019

Middelburg, the capital of Zeeland, is a city with a rich history and with many historic buildings. The city has a very rich history that you can still see in the current street scene. @BBungamelati, a perfect base to find out more about Middelburg.

– – – – – – – – – –

28 juni 2019

Wist u dat Zeeland de meeste zonuren heeft van Nederland? De badplaatsen Domburg, Zoutelande, Dishoek en Westkapelle zijn klein, charmant met prachtige stranden. Wilt u Zeeland verkennen, dan is B&B ‘Bunga Melati’ de ideale uitvalsbasis.

– – – – – – – – – –

20 juni 2019

Looking for the best price and quality ratio for your (short) vacation or trip in the Netherlands? You have found it now! B&B “Bunga Melati”, a fully furnished apartment for the cost of a B&B room!

– – – – – – – – – –

12 juni 2019

De zomer is in aantocht (ook al is het op dit moment wat regenachtig weer). Althans dat getuigen de vele reserveringsaanvragen. Er zijn echter nog enkele data vrij. Dus boek snel als je Middelburg deze zomer wilt bezoeken.

– – – – – – – – – –

28 mei 2019

De vele evenementen, winkels en horecagelegenheden, maken van Middelburg een bruisende stad, waar ook de Zeeuwen zelf graag gaan winkelen of op een terras neerstrijken. Middelburg, een stad met een eigen karakter.

– – – – – – – – – –

20 mei 2019

Historische stegen

Booking B&B Bunga Melati is equal to exploring Middelburg, the capital of Zeeland. A city with a rich history and with many historic buildings. The city has a very rich history that you can still see in the current street scene.

– – – – – – – – – –

8 mei 2019

B&B Bunga Melati (Jasmin Flower) is a cozy single storey apartment in Middelburg (with private parking) that is fully furnished with plenty of room for two adults.