NIEUWS

Stegentochten Middelburg

“Een stadswandeling, maar dan zo anders!”
Een reis door de tijd. Ontdek de verborgen steegjes en grillige grachten van Middelburg tijdens een unieke tocht. Vol humor, absurditeiten, spanning, bruggetjes naar heden en verleden. Natuurlijk met een drankje (en als je een extra duit in het zakje doet) een hapje (Tripadvisor).
Reis mee terug in de tijd door de Middelburgse stegen tijdens een amusante tocht van twee uur (langer en uitgebreider kan ook) en ontdek de stad van haar geheime kant… Als historische (VOC) stad is Middelburg erg geliefd.
Middelburg kent oneindig veel stegen en heeft een bewogen verleden. Tijdens de tocht ga je dat zelf ontdekken. Je waant je een paar eeuwen terug en maakt kennis op een manier zoals je Middelburg nog nooit hebt gezien.
Halverwege wordt de tocht onderbroken voor een drankje. Een rondje van de Stegenman natuurlijk!
Af en toe zijn er ook thema Stegentochten zoals Steegjes & Biertjes, Steegjes & Kroegjes en Stegen & Wijnen. Stegentochten Middelburg!

– – –

Golfbaan De Zeeuwsche

Golfbaan De Zeeuwsche is een prachtige baan, ontworpen door golfbaanarchitect Bruno Steensels, is uitdagend en heeft uitstekende greens. De Zeeuwsche is voor alle golfers absoluut de moeite waard om te bezoeken. Golfbaan De Zeeuwsche heeft eenunieke driving range waar je zowel in het water als op het gras kan afslaan en een putting green waar u in alle rust kunt oefenen. En u bent natuurlijk van harte welkom in het gezellig clubhuis met restaurant.

– – – – –
THAIS RESTAURANT MAE THAI

Als beheerders van vakantie-appartement Bunga Melati zijn wij altijd op zoek naar leuke en interessante eetgelegenheden voor onze gasten. Onlangs hebben wij het Thais restaurant Mae Thai ontdekt. Het knusse restaurant Mae Thai is gevestigd in Vlissingen op de Oude markt 18. In een mooi historisch gebouw, ingericht met Thaise warme sfeer vol liefde en passie, naast de Sint-Jacobskerk. Ze hebben 24 binnen zitplaatsen en 12 zitplaatsen op het buitenterras.
Mae Thai wordt bemand door ontzettend vriendelijke mensen die nog authentieke gerechten maken. Alles smaakvol en met liefde bereid. Er zijn maar een beperkt aantal tafeltjes beschikbaar en de inrichting doet heerlijk Aziatisch rommelig aan, maar als je daar doorheen prikt is het alleen maar genieten. Wij komen er in ieder geval graag, en iedere keer krijgen we spontaan zin om een vakantie naar Thailand te boeken. Bestellen kan op ieder moment van de dag. Een aanrader met stip voor al onze gasten!

– – – – –

WITTEBROODSWEKEN
Janine en Wim Luberti uit Zwijndrecht voelen zich zo thuis in Zeeland en bij appartement Bunga Melati dat zij besloten hadden hun wittebroodsweken bij Bunga Melati door te  brengen. Deze reeds zeer welkome gasten hebben zich heel origineel in het echt laten verbinden in de bekende Witte Molen in Scharendijke, een dorpje op Schouwen-Duiveland, in Zeeland.
Volgens traditie hoort gedurende de wittebroodsweken het bruidspaar niet lastig gevallen te worden door visite en vertegenwoordigers. Wat dat betreft was de keus voor Bunga Melati met zijn bijzonder rustige omgeving een perfecte keus.
Wij feliciteren Janine en Wim van harte met hun huwelijk. Vanaf nu als man en vrouw door het leven. We wensen het kersverse paar dan ook oneindig veel liefde, geluk en gezondheid voor de toekomst. Vertrouwen in elkaar en vertrouwen in het leven. Dat kan niet anders dan een mooie toekomst geven…!
– – – – –

08-05-2020

VRZ geeft recreatiesector meer ruimte: hotels en B&B’s mogen 15 mei weer helemaal open!

De Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) heeft de recreatiesector weer wat meer lucht gegeven. Vanaf nu zijn alle individuele sanitaire voorzieningen weer toegestaan. Dit geldt voor alle typen verblijven.

Voor particuliere verhuur, hotels, pensions en B&B’s geldt zelfs geen enkele beperking meer. De huidige restrictie in het gebruik van tweede woningen (alleen eigenaar en gezin) vervallen. Voorzitter Jan Lonink zegt dat de VRZ steeds de balans zoekt tussen wat de zorg aankan in Zeeland en de ruimte voor het toerisme. ,,Het blijft van belang dat we alert blijven. Met het registratiesysteem kan de bezetting Zeeland breed gemonitord worden.”

_ _ _ _ _

24-04-2020

Voordeur toerisme op een kier

Voorlopig kan de deur voor het toerisme in Zeeland maar beperkt open. De aantrekkingskracht van Zeeland is groot en vrije toestroom kan daardoor onverantwoord worden. Dat zou teveel vragen van de nu al zwaarbelaste zorg. En verdere verspreiding van het coronavirus blijft op de loer liggen. De Veiligheidsregio Zeeland wil daarom in beheersbare stappen gasten verwelkomen in Zeeland. Zo mogen eigenaren van een tweede verblijf (bepaalde categorieën) binnenkort weer in hun eigendom overnachten. Vanaf dan mag ook een deel van de accommodaties in Zeeland verhuurd worden. Dit besloot de Veiligheidsregio vandaag na overleg met de toeristische sector en de Zeeuwse burgemeesters. Volgende week wordt de precieze ingangsdatum (begin mei) gekozen en de uitwerking bekendgemaakt.

Voorlopig kan de deur voor het toerisme in Zeeland maar beperkt open.

De aanpak wordt de komende dagen verder uitgewerkt. Daarna maakt de Veiligheidsregio Zeeland woensdag (29 april) in de loop van de dag aanstaande bekend welke categorieën onder het tweede verblijf vallen en welke niet. En welke regels voor eigen gebruik gaan gelden. Met de georganiseerde toeristische sector is verder afgesproken dat daarnaast een nog te bepalen aantal accommodaties kan worden opengesteld voor verhuur. De Veiligheidsregio Zeeland schat in om in de eerste fase ruimte te bieden voor ongeveer 15% van een maximale toeristische bezetting te ontvangen. De informatie wordt woensdag gepubliceerd op www.zeelandveilig.nl.

– – – – –

CORONA

Information in English / Informationen auf Deutsch

Postpone your visit to Zeeland and do not come to Zeeland for a day out at this time. Enjoy the sun in and around your own home. This counts also during the Easter weekend. In Zeeland we do usually welcome tourists, but safety in the region is paramount. Read more

Vorläufig bleiben Übernachtungen zu touristischen Zwecken in Zeeland verboten. Bitte bleiben Sie darum auch zu Ostern zuhause. Kommen Sie auch nicht nur tagsüber. In Zeeland sind uns unsere Besucher sehr wichtig, aber im Moment geht die Gesundheit der Menschen vor. Weitere Informationen