N I E U W S


Bunga Melati stapt over naar schoonmaakmiddelen leverancier Neweco

Foto: Neweco

Bunga Melati is overgestapt naar schoonmaakmiddelen leverancier Neweco. Als je het over microvezel hebt, dan heb je het over schoonmaakspecialist Neweco uit Leerdam. Dankzij Neweco is het met de nieuwste microvezelproducten mogelijk om zonder agressieve schoonmaakmiddelen 100% hygiënisch te reinigen. Voor een optimale verzorging van het interieur en sanitair conform de laatste corona richtlijnen is Guesthouse Bunga Melati overgestapt naar schoonmaakmiddelen leverancier Neweco. Waarom?

Omdat Neweco constant bezig is met het uitbreiden van product assortiment en service en waar mogelijk deze nog verder te verbeteren. Het bedrijf is continu bezig de ontwikkelingen in het vakgebied ‘schoonmaak en hygiëne‘ te volgen. Zo is Neweco voortdurend bezig met het ontwikkelen van ‘purpose developed’ ecologisch reinigingsmiddelen voor veeleisende gebruikers zoals Guesthouse Bunga Melati die streven naar 100% hygiëne. Neweco voegt daad bij woord. Wie eenmaal de kwaliteit en service van Neweco heeft ervaren wil niet meer anders.

= = =

Stegentochten Middelburg

De Middelburgse stegentocht is een reis terug in de tijd zijn door het monumentale Middelburg. In een alleszins vermakelijke tocht van circa twee uur (langer en uitgebreider kan ook) ontdek je de binnenstad van haar geheime kant. Middelburg kent oneindig veel steegjes vanwege een historisch bewogen verleden. Vandaag de dag is Middelburg nog steeds de ideale stad om de sporen van de Gouden Eeuw in Nederland te volgen. De stad heeft tal van historische gebouwen en monumenten. Ook de geplaveide straten en smalle steegjes met kinderkopjes zijn nog steeds behouden gebleven. Tijdens de tocht ga je dat allemaal ontdekken. Je waant je tijdens de tocht een paar eeuwen terug. Je maakt kennis op een manier zoals je hoofdstad nog nooit hebt gezien.
Meer weten over de Middelburgse Stegentocht? Bezoek de website op www.stegentochtenmiddelburg.nl of mail naar info@stegentochtenmiddelburg.nl. Bellen kan ook: tel. 06-25484576.

= = =

Zo laat je het natuurlijk NIET achter!

Helaas krijg je wel eens met gasten te maken die het niet zo nauw nemen en het appartement geheel tegen alle huisregels in niet ordelijk en niet opgeruimd achterlaten bij vertrek. De vaat wordt zelfs niet gedaan, maar slechts afgespoeld opgestapeld op het aanrecht in plaats van netjes afgewassen en afgedroogd weer keurig teruggeplaatst in laden en kasten. Pannen worden vies achtergelaten op een vuile inductie kookplaat en dan blijkt ook nog eens dat de bovenste lade van de vaatwasser opeens defect is. Een koelkast die nog vol staat met half verorberde etenswaren die gewoon in de groene GFT kliko weggegooid hadden moeten worden. Om maar nog niet te praten over de conditie van vloer en sanitaire ruimte. En ga zo maar door…
Eigenlijk heb je op zo’n moment zin om met de verhuur te stoppen, maar je vertrouwen in de medemens wordt overeind gehouden door het feit dat de meeste gasten het appartement wel netjes en opgeruimd achterlaten bij vertrek. Gewoon zoals het hoort…!

= = =

Geniet van de herfst aan de Zeeuwse kust

Verlaten stranden, lekker uitwaaien en alleen het geluid van brekende golven en meeuwen die in de wind balanceren. Na het uitwaaien knus opwarmen bij een strandtent met verwarmd terras. Zeeland biedt de mogelijkheid om in het najaar optimaal te ontspannen en uit te waaien aan de kust. Guesthouse Bunga Melati in Middelburg is de perfecte uitvalsbasis. https://bit.ly/3CYHq2m

= = =

Behoud van het Nederlands-Indisch cultureel erfgoed

Op de jongstleden Pasar in Breda stond ik opeens voor een kraam die zich sterk maakte voor een eigen omroep in Nederland met meer Nederlands-Indische programma’s op radio, televisie en internet. Daar moet ik meer van weten dacht ik. In gesprek met de kraam medewerkers werd de doelstelling al gauw duidelijk. Omdat de doelstelling mij heel erg aanspreekt en ik het zelfs een loffelijk streven vindt wil ik die informatie graag delen. Wie weet spreekt het jou ook aan en wil je het ondersteunen.
Omroep Bersama is een initiatief van een betrokken groep mensen behorende tot de Nederlands-Indische gemeenschap. Doel van de vereniging Omroep Bersama is het behouden van het Nederlands-Indisch cultureel erfgoed, het te verdiepen en te verspreiden. Voor alle duidelijkheid: het is géén politieke, noch religieuze vereniging. Het is een moderne, culturele vereniging dat zich richt tot alle mensen in Nederland die te maken hebben of hadden met of iets zouden moeten weten van onze 500 jaar lange geschiedenis in voormalig Nederlands-Indië en Nederland. Ons gezamenlijk cultureel erfgoed is tenslotte wat ons samenbrengt en vooral bindt.
Omroep Bersama wil onderscheidende programma’s gaan maken waarbij onze cultuur en kennis op diverse manieren verteld zal worden en wel zodanig dat het een groot publiek kan bereiken. De vereniging Omroep Bersama wil via de televisie-, radio en online-kanalen van de NPO laten zien wat de Nederlands-Indische gemeenschap in Nederland precies is en waar ze zich mee bezighouden. Het wil programma’s maken specifiek vanuit de leef- en denkwereld van alle groepen die te maken hebben gehad met 500 jaar geschiedenis in voormalig Nederlands-Indië. Dit houdt in dat er onderwerpen besproken zullen worden die tot nu toe niet of nauwelijks aan bod komen bij de NPO, maar die wel degelijk onderdeel uitmaken van de gehele Nederlandse geschiedenis en over een deel van de bevolking gaan dat een substantieel deel uitmaakt van de gehele Nederlandse bevolking. Deze 3e en 4e generaties blijken in steeds grotere getale op zoek te zijn naar de oorsprong van hun eigen wortels en hebben als zodanig ook de mogelijkheid ons erfgoed door te geven. Tevens wordt geconstateerd dat ook de rest van Nederland en Nederlands-Indische gemeenschappen buiten Nederland (zoals in Amerika (SoCal Indo), Australië en Nieuw-Zeeland) steeds meer willen weten over de cultuur en geschiedenis van de grootste minderheid van Nederland.
Kortom, wil je meer Nederlands-Indische programma’s op radio, televisie en internet? Met een eenmalige bijdrage van slechts € 5,72 zorg je dat het erfgoed van je (groot)ouders bewaard blijft!

= = =

10…!

Vakantie appartement Bunga Melati is dit seizoen alweer voor de zesde keer met een dikke 10 beoordeeld door haar gasten. Het laagste cijfer ontvangen is een 8. Gemiddeld is het vakantie appartement met een 9,3 beoordeeld. Van alle beoordelingsscore hebben zeven gasten hebben het appartement met fantastisch (9+) beoordeeld. Vooral de criteria Personeel, Locatie, Hygiëne, Prijs/Kwaliteit Verhouding en Bed Comfort scoorden het hoogste cijfer.

= = = =


SMULLEN…!
De gasten van ons verhuur vakantiehuis @guesthousebungamelati in Middelburg eten wel eens spontaan met ons mee (ook al zijn het wel eens niet-Indo’s). Zoals afgelopen keer toen Wim & Janine uit Zwijndrecht voor vier dagen het appartement hadden geboekt. Bij aankomst konden en wilden ze zo aanschuiven in de tuin. Maar wel eten wat de pot van de dag schaft natuurlijk, een eenvoudige doch voedzame maaltijd: Tumis Paksoi met tomaat en gekarameliseerde ui, nasi putih (witte rijst) en… met echt hele grote vers gebakken garnalen in pittige bumbu bali saus. De gasten hebben hun vingers erbij opgegeten… Beetje pedis (heet), maar de gasten hebben meer dan gesmuld…!!!
===

48e HUWELIJKSJUBILEUM

Als vakantie appartement ontvang je gasten uit de hele wereld, maar het allerleukste is wanneer je gasten ontvangt van je eigen cultuur ofwel Indische Nederlanders (Indo’s). Zo mochten wij recent twee hele sympathieke en ontzettend aardige Indo’s uit Heemskerk ontvangen die hun 48e huwelijksjubileum bij Guesthouse Bunga Melati wilden doorbrengen. Vanwege hun jubileum hadden we, behalve een fles wijn, een speciaal boeket laten samenstellen. We hebben genoten van ze, wat een lieve mensen bleken dat te zijn! Ze hadden bijvoorbeeld ongevraagd een maaltijd voor ons gehaald bij een toko in Vlissingen. We hebben ervan gesmuld. Wat betreft het weer zeggen ze wel eens: je krijgt wat je verdient. Nou dat hadden ze zeker, want alle dagen was er volop zon. De volgende dag kregen we ’s ochtends vroeg een telefoontje van een nichtje van de gasten of we voor een surprise wilden zorgen in de vorm van een boeket tropische bloemen. Dat werd natuurlijk meteen voor gezorgd. Ze waren er meer dan verguld mee dat hun lieve nicht aan hun dacht. Kijk maar naar bijgaande foto. Yvonne & Fritz dank voor jullie bezoek en bedankt dat jullie voor Guesthouse Bunga Melati hebben gekozen om jullie jubileum vieren. Let op jullie gezondheid en zorg goed voor elkaar! En nog heel veel jaren samen in goede harmonie en gezondheid en graag tot weerzien! @guesthousebungamelati

Fritz en Yvonne 48 jaar getrouwd…!

===

SARONGS & ZO
Afgelopen weekend een heel aardig stel te gast gehad in Guesthouse Bunga Melati. Tot onze verrassing bleek bij de kennismaking dat de vrouw, Edith, net als ons van Indische afkomst is en eigenaresse te zijn van een schitterende webwinkel Sarongs & Zo geheten en haar man, Jos, de eigenaar van een klusbedrijf genaamd JoBe klusservice. Bij Sarongs & Zo kun je niet alleen terecht kan voor schitterend kleurrijke sarongs, maar ook voor interieur- en lifestyle producten uit Bali. Je kan er terecht voor allerlei handgemaakte sieraden & accessoires, tassen of decoratie voor in en om je huis waarmee je je eigen stijl kunt creëren. Alle producten zijn handgemaakt bij lokale ambachten met passie voor natuurlijke materialen.

Return>

Dat Jos een vakman is, is wel gebleken uit de foto’s die we hebben mogen zien. Hij heeft zijn badkamer bijvoorbeeld helemaal in Indonesische stijl opgetrokken met schitterende houten meubels en ornamenten uit Indonesië. Echt fantastisch mooi. Je waant je gewoon in Indonesië.
Ben je op zoek naar een hele mooie sarong of naar handgemaakte accessoires en decoratie voor je interieur waarmee jij in een handomdraai jouw sfeer in en om jouw huis creëert in een Bali, Ibiza of Bohemian stijl dan moet je beslist de website bekijken van Sarongs & Zo.

TOKO MAMPIR
Als vakantie appartement met een Indisch tintje is Bunga Melati altijd alert op wetenswaardigheden voor haar gasten. Zo moet je als je toch in Middelburg bent beslist een keer naar Vlissingen. Niet om de beroemde boulevards te bezoeken, maar om Toko Mampir aan de Hobeinstraat 35 te bezoeken. De enige echte nog overgebleven toko in Zeeland…! De winkel werd bijna 50 jaar lang gedreven door Harry Muller, maar werd in 2013 overgedaan aan Paul en Ebitri Stroo die de formule van de winkel hebben voortgezet en het assortiment zelfs uitgebreid.
Vandaag de dag is Toko Mampir uitgegroeid tot een zeer uitgebreide winkel in allerlei levensmiddelen, keukengerei, huishoudelijke apparaten zoals speciale kook- en stoompannen, souvenirs uit Indonesië, maar ook in kunstnijverheidsartikelen zoals schilderijen en houtsnijwerk. Je kunt er echt van alles vinden: van gulah jawa, tot dahun pandan, tahu, verse sereh, tig soorten sambal, enfin, te veel om op te noemen allemaal. Liefhebbers van authentiek lekker Indisch eten kunnen er ook prima terecht voor vers bereide Indonesische kant-en-klaar gerechten. Het assortiment aan gerechten is zeer uitgebreid. Toko Mampir, alles voor de Indonesische keuken en voor goed (kook)advies.

BUNGA MELATI BEKROOND MET
DE TRAVELLER REVIEW AWARD 2021

Booking.com heeft Appartement Bunga Melati bekroond met de felbegeerde Traveller Review Award 2021. Volgens Booking.com zijn de jaarlijkse toegekende Traveller Review Awards een erkenning van de uitstekende gastvrijheid die geboden wordt, ondanks alle uitdagingen van het afgelopen jaar. De uitstekende service en de uitzonderlijke gastvrijheid in het afgelopen jaar hebben gasten geholpen alles te halen uit de reizen die ze konden maken, aldus Booking.com. De uitzonderlijk hoge gemiddelde beoordelingsscore van 9,4 die Bunga Melati door de gasten is toegekend, zijn het bewijs van hoezeer de gasten van hun verblijf bij Bunga Melati hebben genoten.
Bron: Booking.com


RAAMKOZIJN MET BOVEN KLAPRAAM

De slaapkamer van vakantie appartement Bunga Melati is nu voorzien van een te openen boven klapraam met sluitingen en uitzetters. Daarmee wordt tegemoetgekomen aan de wens van vele gasten. Kortom optimale ventilatie in de slaapkamer van het appartement dat ook voorzien is van een geruisloze plafondventilator.


BUNGA MELATI SCHERPT SCHOONMAAK PROTOCOL AAN

Appartement Bunga Melati volgt sinds de uitbraak van de Corona pandemie bij al haar schoonmaak procedures de aangescherpte Hygiënemaatregelen van Booking.com en Airbnb.

Dit houdt in dat alle schoonmaakwerkzaamheden en het ontsmetten van alle ruimtes nu volgens een zeer uitgebreid aanvullend vijf stappenplan plaatsvinden bestaande uit:

  1. voorbereiden
  2. schoonmaken
  3. ontsmetten
  4. controleren
  5. klaarmaken

Door het volgen van dit protocol erkent Bunga Melati dat extra stappen noodzakelijk zijn om zowel het eigen team als alle gasten zo optimaal mogelijk te beschermen tegen besmettelijke (infectieziekten) en overdraagbare ziektes zoals Corona (COVID-19).


STEGENTOCHTEN MIDDELBURG: EEN REIS DOOR DE TIJD

Historische stegen van Middelburg

Middelburg kent oneindig veel stegen en heeft een bewogen verleden. Tijdens de tocht ga je dat zelf ontdekken. Je waant je een paar eeuwen terug en maakt kennis op een manier zoals je Middelburg nog nooit hebt gezien. Een reis door de tijd. Ontdek de verborgen steegjes en grillige grachten van Middelburg tijdens een unieke tocht. Vol humor, absurditeiten, spanning, bruggetjes naar heden en verleden.
Reis mee terug in de tijd door de Middelburgse stegen tijdens een amusante Stegentocht van twee uur (langer en uitgebreider kan ook) en ontdek de stad van haar geheime kant… Als historische VOC stad is Middelburg erg geliefd. Halverwege wordt de tocht onderbroken voor een drankje! Stegentochten Middelburg!


GOLFBAAN ‘DE ZEEUWSE’ HEET U VAN HARTE WELKOM

Golfbaan De Zeeuwsche is een unieke en prachtige golfbaan, ontworpen door de beroemde golfbaan architect Bruno Steensels. Het parcours bevindt zich op nog geen 5 km van de zee. Het is een uitdagende baan met uitdagende greens. De Zeeuwsche is voor elke golfer absoluut de moeite waard om er een rondje holes te lopen.

Bent u nog niet in het bezit van een noodzakelijk golfvaardigheidsbewijs (GVB)? Geen nood. Op de uitdagende en een van de mooiste par 3 banen van Nederland mag u zonder GVB uw golftalenten ontdekken.

Golfbaan De Zeeuwsche heeft een unieke driving range waar je zowel richting water als richting gras kunt afslaan en een fraaie putting green waar je in alle rust het putten kunt oefenen. Bij Golfbaan De Zeeuwsche bent u van harte welkom in het gezellig clubhuis met restaurant. Golfbaan De Zeeuwsche


THAIS RESTAURANT MAE THAI: EEN AANRADER MET STIP

Als beheerders van vakantie-appartement Bunga Melati zijn wij altijd op zoek naar leuke en interessante eetgelegenheden voor onze gasten. Zo hebben wij onlangs het Thais restaurant Mae Thai ontdekt. Het knusse restaurant is gevestigd in Vlissingen op de Oude markt 18. In een mooi historisch gebouw, ingericht met Thaise warme sfeer vol liefde en passie, pal naast de Sint-Jacobskerk. Ze hebben 24 binnen zitplaatsen en 12 zitplaatsen op het buitenterras.
Mae Thai wordt bemand door ontzettend vriendelijke mensen die nog authentieke gerechten maken. Alles smaakvol en met liefde bereid. Er is maar een beperkt aantal tafeltjes beschikbaar en de inrichting doet heerlijk Aziatisch rommelig aan, maar als je daar doorheen prikt is het alleen maar genieten. Wij komen er in ieder geval graag, en iedere keer krijgen we spontaan zin om een vakantie naar Thailand te boeken. Bestellen kan op ieder moment van de dag. Een aanrader met stip voor al onze gasten! Restaurant Mae Thai


NOOIT TE OUD VOOR JONG GELUK

Dolgelukkig zijn ze met elkaar. Janine en Wim Luberti uit Zwijndrecht. Ze voelen zich zo thuis in hun favoriete provincie Zeeland en appartement Bunga Melati dat zij besloten hadden hun wittebroodsweek bij Bunga Melati door te  brengen. Deze zeer welkome gasten hebben zich heel origineel in het echt laten verbinden in de bekende Witte Molen in Scharendijke, een dorpje op Schouwen-Duiveland, in Zeeland.

Volgens traditie hoort gedurende de wittebroodsweek het bruidspaar niet lastig gevallen te worden door visite en vertegenwoordigers. Wat dat betreft was de keus voor Bunga Melati met zijn bijzonder rustige omgeving een perfecte keus.

Wij feliciteren Janine en Wim van harte met hun huwelijk. Vanaf nu als man en vrouw door het leven. We wensen het kersverse paar dan ook oneindig veel liefde, geluk en gezondheid voor de toekomst. Vertrouwen in elkaar en vertrouwen in het leven. Dat kan niet anders dan een mooie toekomst geven…!


Klik hier om uw eigen tekst toe te voegen

Klik hier om uw eigen tekst toe te voegen