Middelburg

Hoofdstad van Zeeland met een Rijke Historie

Rijke historie

Middelburg is de hoofdstad van Zeeland. Het is een stad met een rijke historie en met veel historische gebouwen. De stad heeft een zeer rijke geschiedenis die je nog steeds in het huidige straatbeeld terugziet.

Bruisende stad

De vele evenementen, winkels en horecagelegenheden, maken het een bruisende stad., waar ook de Zeeuwen zelf graag gaan winkelen of op een terras neerstrijken. Middelburg is een stad met een eigen karakter.


Grote Markt

Er zijn verschillende pleinen met elk hun eigen uitstraling. De winkelstraten hebben een combinatie van landelijke ketens en lokale ondernemers. Met name op en rond de Markt vind je veel cafés en restaurants waar je tot laat in de avond op het buitenterras kunt zitten genieten.

Allerhande markten

Naast de weekmarkt op de donderdag, worden er in Middelburg regelmatig andere markten georganiseerd, zoals een kunst-, antiek- en ambachtenmarkt, een tweedehands boekenmarkt, een groente- en fruitmarkt, een rommelmarkt en een nachtmarkt.


Uitstraling en karakter

Middelburg is een stad met een eigen karakter. In de stad zijn verschillende pleinen met elk hun eigen uitstraling. De winkelstraten hebben een combinatie van landelijke ketens en lokale ondernemers. Met name op en rond de Grote Markt vind je veel café’s en restaurants waar je tot laat in de avond op het buitenterras kunt zitten genieten.


Rondvaart

Een stadswandeling door Middelburg onder leiding van een gids laat de hoofdstad op een andere manier zien. Een leuk alternatief is een rondvaart te maken door de oude grachten, dat geeft weer een heel ander perspectief op Middelburg.
De abdij in Middelburg werd omstreeks 1100 gesticht door Norbertijnen monniken uit Vlaanderen. Het klooster verwierf enorme rijkdommen en de abt behoorde tot een van de machtigste en invloedrijkste personen in Zeeland.

Evenementen & festivals

In de hoofdstad van Zeeland zijn het hele jaar door tal van evenementen die zich vaak in en rond de binnenstad afspelen. Zoals de Mosselfeesten, met veel muziek en natuurlijk de Zeeuwse roem: mosselen. Wat dacht u van de City of Dance, dat ooit als dancefeest met parade in de binnenstad begon. Inmiddels is dat evenement uitgegroeid tot een volwaardig driedaags muziekfestival met allerlei stijlen.

Badplaatsen

Wist u dat Zeeland nog altijd de meeste zonuren heeft van Nederland? De badplaatsen op Walcheren zoals Domburg, Zoutelande, Dishoek en Westkapelle zijn klein, charmant en hebben prachtige stranden. Wilt u de andere Zeeuwse eilanden of plaatsjes verkennen, dan is B&B ‘Bunga Melati’ al gauw de ideale uitvalsbasis.